Üdvözöljük a Varázstorony 5.0 Online Vetélkedő 2021-2022 honlapján!

Az Online Vetélkedőt az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem VARÁZSTORONY egysége (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központja) indítja útjára. Vetélkedőnk négy témakörben és négy fordulóban állítja megmérettetés elé az érdeklődőket. Mind a négy fordulóban a megoldási felületen megjelenő feleletválasztós tesztlapokat kell kitölteni és a válaszokat egy kattintással beküldeni. A lapok kinyomtatására, papíralapú levelezésre nincs szükség.

Az Online Vetélkedő témaköre: Csillagászati és fizikai érdekességek.

Vetélkedőnket egy izgalmas és szórakoztató kalandtúrának terveztük, amely nem csak a Varázstorony egységeit segít jobban megismerni, hanem a mindennapi életben is előforduló érdekes és meglepő jelenségek, technikai vívmányok terén is felvilágosítást nyújt. A tesztlapok a Varázstorony egységeinek megfelelően a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Varázsterem, és a Kísérleti feladatok kategóriákat fedik le. A kérdések megválaszolásához nem föltétlenül szükséges a helyszín ismerete. A honlapunk (varazstorony.hu/vetelkedos-felkeszito-anyagok/), illetve a feladatokban külön is megnevezett linkek, elvezetnek a válaszadáshoz szükséges ismeretanyaghoz.

Az Online Vetélkedő versenyzői: 7. osztályos korosztály

Online Vetélkedőnket az évek óta futó VARÁZSTORONY VETÉLKEDŐ részének terveztük, melynek résztvevői 7. osztályos tanulók. Az Online Vetélkedő egy játékos edzés és felkészítés az országos döntőre, és egy jó támpont, amely megmutatja, hogy milyen típusú, nehézségű és mennyiségű kérdés várható a döntőben.

Az Online Vetélkedő nyitva áll minden kíváncsi és izgalmakat kedvelő egyéni versenyző számára is, aki a Varázstorony Vetélkedőn nem kíván, vagy nem tud részt venni. Egyéni jelentkezők (akár más korosztályból) is regisztrálhatnak az Online Vetélkedőre, és teljesítményük alapján a 4. forduló végén egy névre szóló, arany, ezüst, vagy bronz minősítésű oklevelet vagy emléklapot is kapnak.

AZ ONLINE VERSENY IDŐSZAKA: 2021. december 10. – 2022. március 18.

Az Online Vetélkedőre regisztrált (regisztrálás részleteit lásd a Versenyzőknek linken a fenti menüben) versenyzők számára december 10.-én válik láthatóvá az első sorozat feladatlap. Ezek megoldási és beküldési határideje 2022. január 14., 23 óra 59 perc.

Ugyanezen a felületen jelennek majd meg az újabb és újabb elektronikus feladatlapok az ezt követő három fordulóban is, melyeket rendre a február 4., február 25., és március 18. határidőkre kell beküldeni. Az egyes szakaszokban szerzett pontokat csak a felkészítő tanárok kérdezhetik le saját fiókjukban és csak saját diákjaik esetén. A feladatlapok megoldó kulcsait az utolsó beküldési határidő lejárta után néhány héttel megjelenítjük a megoldási felületen.

Mintafeladatok

Tájékoztatóul elkészítettünk egy sorozat mintafeladatot (lásd a Mintafeladatok linken a fenti menüben). Ezek mindegyike belépés és regisztrálás NÉLKÜL is elérhető, megoldható és egy kattintással beküldhető, a tesztlapok kiértékelése és a helyes válaszok a beküldés után azonnal láthatóvá válnak. Így mindenki felmérheti, hogy mennyi időbe, energiába és felkészülésbe kerül az egyes tesztfeladatok megoldása.

További hasznos információk: a Versenyzőknek linken a fenti menüben!

Reméljük, hogy bemutatkozásunk megnyerte a tetszését és szeretettel várjuk, hogy mielőbb találkozzunk az Online Vetélkedőn!